2009. március 16., hétfő

Kinek dolgozik a pénzed?

Nézzük, milyen hatékonyan dolgozik a pénzed másnak és milyen hasznosan dolgozhatna Neked.

Ha egy őrült ötlet és egy jó tanácsadó hatására befekteted a pénzed, hogy fialjon egy kicsit, akkor az onnan profi szakemberek segítségével bekerül a gazdaságba. Te, mint un. normális befektető nem is álmodhatsz olyan nyereségről, amilyet a bank elér. A Neked kifizetett kamat sokkal kevesebb, mint az adott pénzintézet nyeresége.

Kérdezd meg miért!

A bank összegyűjti a kisbefektetők berakott pénzét és a nagybefektetők minden előnyével lép ki vele a piacra. Neked meg csak a rendesen lenyomott kamatot adja, a nagy haszon meg a banké. Ne feledjük mások pénzét használva jut haszonhoz a bank.

Ezt felismerve rájössz, hogy ez nem is annyira jó Neked.

Mi lenne, ha kihagynánk a bankot az egész ügyködésből?

Mi lenne, ha egy biztosítási jogviszonyon keresztül - annak minden pozitívumával - közvetlenül fordulhatnál a befektetési alapokhoz, ahol a mi profi szakembereink, szintén összegyűjtve a hozzád hasonló kisbefektetők pénzét lépnének fel a piacra, szintén a nagybefektetők előnyeivel.

Most elmondom mi lenne.

Nyilvánvaló, hogy Számodra a második megoldás a jobb, mert:

- Számodra ez így olcsóbb és egyszerűbb, valamint nem igényel szakértelmet.

- Egy profi szakemberekből álló csapat, amelyik valamely nagynevű, tőkeerős, nemzetközi hátterű biztosító társasághoz tartozik, nagyon erőssé teszi a biztonsági hátteret és garantált előnyökhöz juttat. (Biztosító még nem ment tönkre ellentétben a bankokkal)

Az én javaslatomban egy befektetési alapban több száz vállalat részvényei, kötvényei találhatóak, amit Neked - laikusként - képtelenség lenne figyelemmel kísérni, szakembereinknek meg ez a dolga.

Az érdekeink közösek, minél nagyobb eredményt ér el a szakembergárdánk, annál nagyobb a Te hasznod is, hiszen az eredményből részesedsz, ellentétben az első változattal, így a pénzed hasznosan dolgozhatna Neked.

KarMe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése