2009. március 16., hétfő

A tőzsde

Az előző bejegyzést folytatom, ami a garanciáról szólt.

Mit mondott a pasas a harmadik dologra? Ha nem emlékszel lapozz vissza!

A dolog csak akkor igaz, ha azt javasolnán neked, hogy vidd a pénzed a tőzsdére, keress egy tapasztalt brókert és minden o.k.

Na ez nagy hiba lenne. Miért? Mert egy magányos harcos a tőzsdén csak akkor reménykedhet sikerben, ha

- van több milliós kezdőtőkéje

- rengeteg időt szán rá

- ért hozzá (folymatosan figyeli a részvények alakulását, ad-vesz - tranzakciónként 1%-ért, képes figyelni az itt szükséges temérdek információt)

Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, akkor néhány hét, hónap múlva azt mondhatja neked a bróker, hogy - "Uram! Önnek most már van tapasztalata, nekem van pénzem."

Amit én mondok az teljesen más és, hogy világos legyen itt van néhány kérdés és válasz a befektetési alapokról:

Kérdés: A nagybani piacon mikor kapod olcsóbban az alma kilóját, ha 2 kilót veszel, vagy ha 2 tonnát?

A befektetési alap egy óriási kosár, melybe az alap kezelője összegyűjti a rengeteg kisbefektető pénzét és így a kisbefektetők nevébe, nagybefektetői előnyöket élvezve vásárol be az értékpiacon.

Kérdés: Az előbbi magányos harcos vajon számol azzal, hogy ha havonta egyszer ad el és vesz, már 24% mínuszban van?

A befektetési alap sok kisbefektetője között a nyag egészhez képest szinte észrevehetetlen méretűvé oszlanak el a költségek.

Kérdés: Egy kötvénytulajdonos éves befizetett összegéből lehet sok különböző részvényt vásárolni? Meg lehet jelenni több ország értékpapír piacán egyszerre?

A befektetési alapban minimalizálható a kockázat a részvényfajták számának növelésével, a területi érdekeltség szélesítésével, ugyanis egy-egy részvény, vagy régió gyengélkedését ellensúlyozza a többi.

Kérdés nélkül:

A befektetési alap rendelkezik mind a négy fontos feltétellel, ami közép és hosszú távon garantálja a nyereséget az alap tulajdonosai, a kisbefektetők számára. Ezek:

- jelentős tőke

- szakértelem

- idő

- információ

Még egy apróság:

Amíg a bróker a befektetett összeg 1%-t kéri el tranzakciónként függetlenűl attól, hogy nyersz, vagy veszítesz, addig a befektetési alap kezelője kizárólag a hozam meghatározott %-t kapja, tehát elemi érdeke a Te nyereséged!!

Egy jó pénzügyi tanácsadó segítségével kiválasztott egy, vagy akár több befektetési alapon keresztül végrehajtott, átgondolt és folyamatosan menedzselt tőkefelépítés komoly garancia az eredményességre.

És ez a válasz az korábbi bejegyzésen feltett kérdésre.

KarMe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése